Gelir İdaresi Başkanlığı Ülkemizde bulunan 23 farklı bölgede bünyesine memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bu 23 Şehirde toplamda 1000 kişilik boş kadro ile Gelir Uzman Yardımcısı alacak. Buna göre başvuruların 03 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgi vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı Gelir Uzman yardımcısı adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimleri lisans bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve yetkili makamlarca kabul edilmiş olan fakültelerden mezun olmuş olmak, Söz konusu sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme sınavından A Grubu puan türüne göre KPSSP48 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adayların KPSS puanı sırasına göre adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. İlgili Giriş Sınavı 18 Ağustos 2018 tarihi saat 10:00 da Ankara'da yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile Başkanlığımız resmi İnternet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 03 Ağustos 2018 tarihinde başlamışlardı. Ancak hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını en geç 26 Temmuz 2018 tarihine kadar saat 17:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar İnternet sitesinde yer almaktadır. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni