Devlet Dairelerine girmek için bekleyenler için sevindirici bir haber geldi. KPSS 55 puan alan ve Lise Mezunu olan herkesin başvurabileceği farklı pozisyonlara alımların açılması sayesinde, Kamu Kurumlarına girme şansını yakalayabilirsiniz.

HANGİ ALANDA ALIM YAPILACAK?

Birbirinden farklı 8 pozisyon için toplam 21 Kamu Personeli alımı olacak. En Lise olmak üzere, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylarda, başvuru yapabilecekler. Yalnızca Mühendislik için KPSS 60 puan olması gerekirken; diğer pozisyonlarda KPSS 55 puan olması yeterli olacaktır. Kadrolar ise; Tekniker, Bilgisayar İşletmeni, Muhasebeci, Tahsildar, İtfaiye, Mühendis, Memur ve Zabıta şeklindedir.

Kamu Personeli Alımı için, Çobanlar Belediye Başkanlığı’na başvuru yapılması gerekiyor. Adaylar tarafından hem özel gereksinimler, hem de genel gereksinimler bulunmaktadır. Başvuruda yer alan şartları sağlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru yapabilmek için; Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak, Kamu hakkı mahrumiyeti bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, fiziksel ve zihinsel bir engeli olmaması gerekmektedir. Adayların bunların yanı sıra; başvuracakları pozisyonlara göre değişkenlik gösteren özel şartları da sağlamaları gerekmektedir.