Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan ilan dahilinde, kamuya memur alımları yapılacağı aktarıldı. İlgili alımlara yönelik müjdeli haberi de zaten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk aktarmıştı. Açıklamasında 30 Kasım 2018 tarihi itibariyle kamuya memur alımlarının 2828 sayılı kanun dahilinde yapılacağını ve bu alımlara yönelik tercih kılavuzlarının yayımlanacağını aktarmıştı. Açıklamaların ardından kılavuzlar yayımlandı ve tercih süreci başladı. Kamuda istihdam edilecek 3274 memur alımı için tercih işlemleri başlatılmış oldu.

İLKOKUL MEZUNU MEMUR ALIMI YAPILACAK

Memur alım ilanına çıkan kurumlar arasında Emniyet Genel Müdürlüğü de bulunuyor ve ilan dahilinde ilkokul mezunu hak sahipleri arasından memur alımı gerçekleştirilecek. İlkokul mezunu olan hak sahipleri, tercih işlemlerini gerçekleştirirken Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına da başvuru yapabilecek.

Hak sahipliği nasıl doğrulanıyor?

Hak sahipliğini doğrulamak, emin olmak isteyen adaylar; aşağıda yer alacak bağlantı üzerinden başvurulara yönelik gerekli olabilecek, başvuru kılavuzları, kontenjanlar, kadro dağılımları, tercihlerde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve hak doğrulama bağlantısı gibi adreslerin olduğu sayfaya erişim sağlayabilirler. Bu bağlantı üzerinden hak sahipliği doğrulanmış kişiler için tercih süreçleri geçerli sayılacaktır. Hak sahipliği doğrulanmamış, 2828 dahilinde değerlendirilemeyen vatandaşların, atansalar bile yerleştirme işlemleri uygulanmayacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü 2828 sayılı kanun kapsamında memur alımı 22 kişilik kadroya yönelik olacaktır. Emniyet genel müdürlüğü egm memur alımı konusunda merak ettiğiniz tüm bilgileri ve takıldığınız noktaları, sitemizdeki yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.