Devlet Personel Başkanlığı resmi inetrnet sitesi üzerinde yayımlanan ilana göre kamuya 10 bin polis alımı yapılacak. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri ( POMEM ) 23. Dönem Kapsamında 10 bin Öğrenci adayı alımı ilan ilan yayımlandı.

Buna göre Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Ön Lisans ve Lisans mezunu Polislik için Öğrenci alımı yapılacak.Buna göre POMEM kapsamında 10 binlik kadro ile Lisans mezunu 7 bin 200 Erkek ve 800 Bayan olmak üzere 8 bin kişi alınacak. Ön Lisans mezunu ise, 1800 erkek ve 200 bayan olmak üzere 2 bin Ön Lisans mezunu alım yapılacak. Toplamda ise Ön Lisans ve Lisans mezunu 10 bin polis öğrencisi alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

23. Dönem POMEM kapsamında alımı yapılacak 10 bin polis alımı ilanı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sİlah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Sağlık yönünden görevini yapmasına engel olabilecek durum olmamak ve sağlık yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Alkol uyuşturucu veya bunun gibi maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

18 Yaşını tamamlamış ve 31 Aralık itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön lisans mezunları için 2016 yılında yapılan Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Bayanlar için 162 cm ve Erkekler için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak şartlarıda aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İlan için oluşaak gelişmelerden veya başvurular hakkında detaylı bilgilerden her dair anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.