Diyanet İşleri Başkanlığı 16 Mart 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı 100 kişilik kadro ile taşra teşkilatına alım yapacak. Alımlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak Giriş Sınavı sonucuna göre belirlenecek. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere toplamda 2 aşamadan oluşmaktadır.

Alım Kadrosu Tablosu ;



Adaylardan hangi Şartlar Aranacak ?

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı 100 kişilik kadrı için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, en az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, ilçe müftülüğü müktesebi bulunması, erkek aday olmak, Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/a maddesine göre çalışıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak ve Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam beş yıl görev yapmış olmak şartları aranacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurular ve Başvuru Tarihleri ;

 Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe müfütüsü alımı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, 20 Mart 2017 tarihi ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sabah 08:30 itibari ile başlayacak olup 16:30 itibari ile bitecektir. Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek sınav konularına ve diğer bilgilere göz atabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.