Geçtiğmiz günlerde duyurusu yapılan ilana göre Dışişleri Bakanlığı yayımladı sınav ile ile bünyesindeki memur personel eksikliği için alım yapacak. Buna göre Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak Aday Konsolosluk ve İhtisas memurluğu Giriş sınavı ile 50 memur alımına başvurular 06 Kasım 2018 tarihinde başladılar ve en geç bugün ( 26 kasım 2018 ) tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı Giriş sınavına katılacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili pozisyon için yurtiçi üniversitelerinden veya denkliği onaylanmış olan ve YÖK tarafından onaylı yabancı okullardan mezun olmuş olmak, İngilizce, Almanca Fransızca, Çince Japonca, Arapça Farsça, İspanyolca İtalyanca, Portekizce Yunanca dillerinden Yabancı Dİl sınavına girmiş olmak ve ilgili dillerden puan almış olmak, şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç bugün ( 26 kasım 2018 ) itibari ile gerçekleştirmeleri gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular istenen belgelerin sisteme yüklenmesi ile gerçekleştirilecektir.

Başvuru sonrası adaylar Giriş sınavına katılacaktır. İlgili Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacak olup sınavın yazılı aşaması 08 Aralık 2018 ile 09 Aralık 2018 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.