Dışişleri Bakanlığına bağlı kurumlar arsında bulunan Türk Akreditasyon Kurumuna sözleşmeli personel alımları yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden ve Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanan ilana göre 27 personel alımı kadrolarından uzman yardımcısı kadrosunda 17, idari personel kadrosunda ise 10 kişi istihdam edilecek. Başvurular ne zaman başlayacak? Akreditasyon Kurumu başvuru şartları nedir?

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 13 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olup, 25 Şubat 2020 tarihine saat 23:59'a kadar turkak.org.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvurular tamamlanacak. Şahsen ya da posta yolu ile başvuru yapılamayacak. Başvurusu kabul edilen ve kadro sayısının 4 kat kadar aday için 16 Mart tarihinde yazılı sınav yapılacak.

İDARİ PERSONEL GENEL ŞARTLARI;

İdari personel kadrosundaki alımlardan adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den en az asgari puanları almak gerekmektedir. Öğrenim şartlarında ise adayların aşağıdaki tabloda belirtilen öğrenimlerden mezun olmaları gerekmektedir.

https://www.isinolsa.com/images/upload/image_330.png

UZMAN YARDIMCISI GENEL ŞARTLARI;

Türk Akreditasyon Kurumu uzman yardımcısı kadrosundaki alımlarda ise adayların 657 sayılı MDK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımaları, 208-2019 KPSS sınavlarından asgari oranda puanı almış olmaları belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmaları, yurt dışı okullardan mezun olanlar için denkliği bulunması, yaş şartında ise 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN EVRAKLAR;

KPSS sonuç belgesi, vesikalık fotoğrag, öz geçmiş (en fazla 1 sayfalık)diploma yada mezuniyet belgesi, sınav başvuru formu (kurum web sayfasından alınan)

İLAN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim