Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur personel alımı yapıyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 3 bin 222 kişilik kadro ile bünyesine İnfaz ve Koruma Memuru alımı yapıyor. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için CTE tarafından aranan şartları taşımaları gerekmektedir. Başvurular 12 Ekim 2017 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış adaylar veya başvurularını tamamlamamış adaylar başvurularını bitirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTİYOR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3 bin 222 İnfaz Koruma Memuru Alımı başvuruları 13 Ekim 2017 tarihinde başladı ve en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar en geç bu tarihe kadar başvurularını, Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri  EK-1  başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. 

ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

İnfaz Koruma Memuru alımına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Merkezi Sınavın ( KPSS- 2016 ) yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 30 yaşını doldurmaış olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Adaylardan Özel olarak, Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak ve en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır. 

İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

İlanın Tam Metni