Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinde yayımlanmış memur alımı ilanına göre Selçuklu Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı eğitim gruplarından olmak üzere Kadın Erkek adyalar arasından Zabıta memuru alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Ne zaman başvuru alınacak? İşt ilan hakkında tüm detayları sizlere aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Selçuklu Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğni giderebilmek için 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında ve Belediye abıta Yönetmeliği hükümlerine göre 25 kişlik boş kadro ile alım yapılacak.

Bu kapsamda Genel İdare Hizmetlerş kapsamında Kadın Erkek Lisans Mezunu 10 ve Ön Lisans Mezunu 15 zabıta memuru alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Zabıta Memuru alımları için adyalardan öncelike, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi genel nitelikler aranıyor.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıdaki genel nitelikler dışında Lisans ve Ön Lisans Mezunu adaylar için özel olarak, KPSS, Yaş, Eğitim gibi nitelikler aranıyor.

KPSS niteliği olarak adaylardan ÖYSM tarafıdndan 2018 yıında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisasns mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Olarak ise, Ön Lisan Mezunu olan adaylardan, Herhangi bir önlisans programından mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve Lisans mezunu kadro için  Herhangi bir lisans programından mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

MESLEK ŞARTI:

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

BAŞVURULAR HAZİRAN'DA BAŞLIYOR!

Selçuklu Belediyesi alımını yapacağı zabıta memuru kadrosu içie başvurular 15 Haziran 2020 tarihi itibari ile başvulayacak olup en geç 16 Haziran 2020 tarihine kadar başvurular yapılması gereklidir.

Başvuru yapmak isten adaylar, başvuru da istenen belgeler ile birlikte şahsen alınacak. Bunun dışında yapılacak hiç bir başvuru kabul edilmeyecektir. Bu yönde mesai saatleri içerisinde Selçuklu Belediyesi Yazı işleri müdürlüğüne yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ