Resmi Gazetede belediye memur alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Şırnak Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda alım yapacak. Alımlar Lisans ve Ön Lisans mezunu olan adaylar için geçerli olacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde söz konusu ilan hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Şırnak Belediyesi bünyesine 657 sayılı devlet memruları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair sınav ve atama yönetmeliği ile belediye zabıta yönetmeliği kapsamında 14 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu Belediye bünyesine alımını yapacağı memur adaylarından genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Hwerhangi kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

KPSS Şartı: Adayların genel niteliklere ek olarak 2018 yılında ÖSYM tarafındnay yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSp3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSp93 puan türünden en az 65 puan almış olmak gereklidir.

Zabıta Memuru Alım Şartı: Erkeklerde 167cm ve bayan adaylardan 160cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru süreci 28 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak. Buna göre adaylar başvurularını mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 09.30-17.00 arasında) Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü’ne (Şırnak Belediyesi Hizmet Binası Bahçelievler Mahallesi Cizre Caddesi No:2) müracaatlarını yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ