Türkiye İş Kurumu aracılığı ile va Bakanlık resmi İnternat adresi üzerinde yayımlanmış olan memur personel alımı ilanına göre bakanlığa ve üniversiteye KPSS şartı olmadan memur ve personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

200 MEMUR PERSONEL ALIMI İÇİN KPSS ŞARTI YOK!

İki Bakanlığa memur personel alımı için ilan yayımlandı. Başvuru süreci hala devam eden ve alım yapacak kurumlar şöyledir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 200 kişilik boşluk ile alım yapacak. Bu yönde Maliye Bakanlığı 150 memur ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 50 kamu personeli alacak. Söz konusu alım ilanları için adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu iki kamu kurumu bünyesine alımını yapacağı adaylardna genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" şartları aranacak.

KADRO DAĞILIMI VE ÖZEL ŞARTLAR:

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Maliye Bakanlığı bünyesine 150 kişilik kadro ile İç Denetçi Aday Belirleme sınavı yapacak. Bu kapsamda şartlar şöyledir;

  • En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,
  • Sınavın son başvuru tarihinden (31/08/2020) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana sahip olmak,
  • Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (31/08/1975 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir).
  • Uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak.
  • İç Denetim Koordinasyon Kurulunun (Kurul) belirlediği mesleki ahlak kurallarına ve kamuda uygulanan genel etik kurullara uygun özgeçmişe sahip olmak.
  • 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa (Kanun) tabi kamu idarelerinde çalışmış olma şartını yerine getirmek.

Başvurular 17-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında Kurulun 4. Cadde (Kazakistan Caddesi) No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla yapabileceklerdir.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi:

üniversiteye 50 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Bu yönde Lise mezunu adaylar içerisinden 10 Hemşire Yardımcısı, 15 Sağlık Bakım Teknisyeni, 5 Ebe Yardımcısı ve 20 Engelli bakımı, hasta bakımı ve yaşlı bakımı personeli alımı yapılacak.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar 17/08/2020 – 21/08/2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet adresinden veya Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir.

Hazine Maliye Bakanlığı 150 Memur Alımı İlanı Detayları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 50 Kamu Personeli Alımı Detayları