Lise Mezunu binlerce memur alımı yapılacak. Son Zamanlarda yayımlanan memur alımı ilanlarına göre çok sayıda lise mezunu memur alımı yapılacak. Ayrıca alımlar düşük KPSS Puanı ile yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Lise mezunu Memur alımı yapan kurumlar ve kadroları aktaracağız. Haberimizde Aralık Ayı Memur Alımı ve Ocak Ayı Memur Alımı ilanlarına ulaşabileceksiniz. Bazılarının başvurusu Ocak ayında başlayacak. Peki Kimler başvuru yapabilecek? Taban KPSS Puanı kaç? İşte detaylar.

Lise Mezunu Memur Alımına Başvuru Şartları Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

Adayların ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 50, 55, 60, 65 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Aralık ve Ocak Ayı Lise Mezunu Memur Alımı İlanları ve Detayları:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi:

İBB bünyesine lise mezunu Erkek adaylardan 90 İtfaiye Eri ve Kadın Erkek 40 Zabıta Memuru alımı yapacak. Bu kapsamda toplamda 130 Lise Mezunu memur alımı yapılacak. Adaylardan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, Erkekler için 167cm ve Kadınlar için 160 cm Boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşını doldurmamış olmak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Zabıta memuru alımı ilanı Burada

İtfaiye Eri Alımı ilanı Burada

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Komutanlık Devlet Memuru kadrosunda lise mezunu Erkek ve Kadın adaylar içerisinden 6 Hizmetli alımı yapacak. Alımlar Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Antalya illerinde yapılacak. Adayların 2020 yılı KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve Lise mezunu olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylar Burada.

Jandarma Genel Komutanlığı:

Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Personel ve Devlet Memuru alımı ilanı yayımladı. KPSSP04 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Yayımlanan ilana göre Devlet memuru kadrosunda 1 Tahmil ve Tahliye Memuru alacak. Alımlar Ankar aili için yapılacak olup adayların Lise veya Dengi Ortaöğretim Kurumlarının Herhangi Bir Alanından Mezun Olmaları gereklidir.

Sözleşmeli olarak ise 1 Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü) alımı yapacak. Adayların Meslek Liselerinin Matbaa Teknolojisi Alanından Mezun Olmak, Lise veya Dengi Ortaöğretim Kurumlarının Herhangi Bir Alanından Mezun Olup, 3308 Sayılı Kanuna Göre Dizgi Dalında Ustalık-Kalfalık Belgesine Sahip Olmaları gereklidir.

Detaylı Bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( TİGEM ):

TİGEM na z lise mezunu 145 memur alımı yapacağını bildirmişti. Lise seviyesinde memur alımları için ise başvurular 24 Aralık 2020 ( Bugün ) itibari ile sonuçlardan sonra başlayacak. Adayların KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı Bilgi Burada

Gaziantep İslam Bilim Üniversitesi:

Lise Mezunu 1 İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı alımı yapacak. Destek Personeli statüsünde olanlar için KPSS En az 50 puan almış olmak gereklidir. Bu yönde adayların Meslek liselerin Motor bölümü mezunu olup, “Motor Bakım Onarım”, “Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi”, “Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi” ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” belgelerine sahip olmaları gereklidir. İlan Hakkında detaylar Burada

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi:

Teknisyen kadrosunda toplamda 2 kişi alınacak. Ödemeler Özel bütçeden karşılanacak. Adayların KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından mezun olmak veya Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarından mezun olmaları gereklidir. İlan Hakkında Detaylı Bilgi Burada

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi:

Üniversiteye Lise mezunu 2 Hemşire alınacak. Sağlık Araştırma ve Uygulama merkezine yapılacak alımlar için adayların Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik veya Sağlık memurluğu alanlarından mezun olmuş olmaları ve KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Detaylı Bilgi Burada

KPSS 2020/2 İle Merkezi Atama İle Lise Mezunu Memur Alımı Başlıyor!

Lise mezunu adaylar için müjde. 30 Aralık 2020 tarihi ile KPSS 2020/2 Tercihleri başlıyor. Lise mezunu yüzlerce memur alımı yapılacak. Adaylar tercihlerini en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştireceklerdir. Alımlar hakkında bilgi ve kurumlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KPSS 2020/2 İle En Az Lise Mezunu Memur Alımı Yapılacak Kadrolar Ne Olacak?

Yeni İlanlarda anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.