Türkiye' nin belirli bölgelerinde eğitime kar tatili engelleri gerçekleşiyor. Ülkemizin bazı bölgelerini etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, yaşamı etkilemeye başladı. Buzlanma, görüş mesafesinin kısalması ve yoğun kar yağışı nedeniyle ülkemizde bazı illerde zaman zaman kar tatilleri uygulandı. 07 ocak tarihi itibariyle de bazı illerimizde yoğun kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Özellikle Ankara' da sabahtan beri kar yağışı hiç durmadı. Ankaralı vatandaşlar karın keyfini çıkarırlarken, çocukların da parklarda renkli görüntülere kameralara yansıdı.

Ankara' da okullar tatil mi?

Valilik tarafından 06.01.2019 saat 20.30 itibariyle yapılan açıklamada, başkent için şuanda bir kar tatilinin olmadığına yer verildi. " Ankara'da eğitim-öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesinin henüz söz konusu olmadığı " ifadeleri kullanılarak açıklama gerçekleştirildi.

Ankara son dakika: Bala ilçesinde okullar tatil ilan edildi.

07 ocak kar tatili olan iller

Ankara, İstanbul, Konya, Bolu ve diğer illerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle, geceye doğru kar tatili haberlerinin gelmesi bekleniyor. İstanbul ve Ankara olmak üzere öğrenciler tarafından kar yağışına bağlı tatil haberlerinin gelmesi gerektiği konusunda özellikle sosyal medya platformu Twitter üzerinden valilere mesajlar atıldığı görülüyor. Henüz herhangi bir valilik tarafından kar tatili haberi gündeme aktarılmadı ancak meteorolojinin olumsuz hava koşullarıyla alakalı bilgilendirmeleri ve uyarıları devam ediyor.

Kar tatili ilan edilen iller hangileri?

Şuana kadar bir kar tatili haberi gündeme yansımadı. Bu haberleri takip ediyor ve haberimizin içeriğini sürekli güncelleyerek, kar tatili ilan edilmesi durumunda sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu kar tatili haberlerini kaçırmamak ve anında cep telefonunuza ücretsiz olarak bildirim almak için iOS ve Android mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz. Uygulamamız kullanımınıza sunulmuş durumdadır.

Android> Tıklayınız

iOS> Tıklayınız

İlk tatil haberi Samsun' dan geldi

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Samsun Vezirköprü ilçesinde 07 Ocak tarihinde ilk kar tatili haberi Samsun' dan geldi...

Kastamonu kar tatili

Kastamonu' da devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde kar tatili uygulanacağı aktarıldı.

SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ GELDİ

Bingöl, Konya, Bolu, Uşak, Çankırı, Konya 5 ilçede ( Beyşehir, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ve Seydişehir ilçelerinde ), Çorum 3 ilçede ( Sungurlu, İskilip, Laçin ve Kargı ), Kırıkkale il ve ilçelerinde, Karabük 4 ilçede (Eskipazar, Eflani, Ovacık ile Yenice) okullar 1 gün süreyle tatil edilmiştir.