Adalet Bakanlığı bünyesine memur personel alım müjdesi kamuoyuna yansımıştı, bu müjde kamuoyuna yansıdığında tarih 2018 di ve memur alımlarıyla alakalı meraklı bekleyiş başlamıştı. 2019 yılı için müjdelenen bu 15 bin memur personel alımı için adalet bakanlığı ve cte kadroları işaret edilmişti. Uzunca sürelerdir memur personel alımı yapayan adalet bakanlığı memur alımı ve cte memur alımı için tarih ne? Müjdesi verilen adalet bakanlığı personel alımı için ilanlar ne zaman yayımlanacak ve kadrolar neler olacak? Adayların merak ettiği diğer bir konu olan cte memur alımı için ilan edilen kadrolar neler olabilir, daha önceki cte personel alımı için hangi kadrolardan ilana çıkılmıştı? Merak edilen tüm bu soruların yanıtlarına sitemiz isinolsa.com üzerinden yanıt bulabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN MEMUR ALIMININ 5 BİNİ CTE BÜNYESİNE

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine memur alımlarının 5 bin kişilik kısımlarının ayırılacağını düşünmekteyiz. Bu alımlarda mübaşir, infaz koruma memuru, katip, hizmetli, temizlik görevlisi, aşçı gibi kadrolardan alımların yapılacağını öngörüyoruz. Her ne kadar net bir açıklama bulunmasa da memur alımı 2019 için aşağıdaki istatistiklere göz atmakta fayda var...

6 bin 681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7 bin 467 personel alımı 2018 yılında gerçekleştirilmişti. Bu bağlamda benzer kadrolar üzerinden ve sayılardan 2019 yılında da memur alım ilanına çıkılabileceğini düşünmekteyiz.

ADALET BAKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATINA YAPILAN ALIMLAR

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı için 10 avukat, 20 istatistikçi, 30 şoför, 40 hizmetli, 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 personel alımı yapmıştı. Bu alımlara ek olarak 1344 kişilik de sözleşmeli pozisyonda görev alacak icra katibi alımı yapılmıştı.

2019 YILI ALIMLARINI KAÇIRMA - İŞTE KADROLAR - ALIMLAR NİSAN AYINDA YAPILABİLİR

Tüm 2019 yılı Adalet Bakanlığı ve CTE memur alımlarını kaçırmamak, ilk siz öğrenmek için aşağıdaki bağlantılardan mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Bu alımlarda zabıt katibi, şoför, hizmetli, tesisatçı, kaloriferci, aşçı, avukat, hizmetli, şoför, icra katibi, psikolog ve sosyal çalışmacı gibi kadrolardan alım yapılması beklenmektedir.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da adalet bakanlığı ve cte memur alımlarını takip edebilirsiniz. Tıkla takip et!