Kamuya ve bağlı kuruluşlarına memur personel alımları hız kesmeden devam ederken, bir yandan da kadro ihdasları yayımlanıyor. Sağlık Bakanlığı, DİB, İçişleri Bakanlığı derken kadro ihdaslarının ve ilanların yayımlanmasıyla birlikte yüzbinlerce adayın gözü kulağı Adalet Bakanlığı memur alımları için haber ve devlet kurumlarının sitelerinde.

Adalet Bakanlığı bünyesine memur alımlarının yapılması beklenirken, CTE bünyesine İKM memur alımı konusunda da ilgi ve alaka oldukça yüksek. Adaylar ilanların ne zaman yayımlanacağını merak ediyor, şartların ve kadroların ne olacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bizler de elimizden geldiğince sürece dair bazı bilgilendirmelere yer vermeye çalışacağız. Öncelikli olarak Adalet Bakanlığı için bir kadro ihdasının yayımlanacağını düşünüyoruz. Bu noktada, Adalet Bakanlığı için minimum 10 bin kişilik bir kadro ihdası yaşanmasını ve ilanların bakanlık ile CTE personelleri olmak üzere birleştirileceğini ve kamuoyuna duyurunun yapılacağını öngörmekteyiz. Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine alımların infaz koruma memuru (ikm), katip, mübaşir, şoför, tesisatçı, kaloriferci, aşçı, kaynakçı gibi kadrolar üzerinden alımların yapılacağı düşünülmektedir.

İlanlar ne zaman yayımlanacak?

Adalet Bakanlığı için ilan tarihine yönelik net bir açıklama yapmak çok zor, mevcutta henüz net bir açıklama da gerçekleştirilmiş değil. Bu nedenle Adalet Bakanlığı ilanıyla alakalı mevcut süreçlerden ve tahminlerden yararlanarak, ilanın en erken yayımlanma tarihi olarak bizler Mart-Nisan aylarını öngörmekteyiz. Elbette tahminlerden ibaret olan bu tarihlerde ileri veya geri oynamalar yaşanabilir. Yaşanabilecek olası gelişmelerden ve ilanlardan ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.