Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Katip Alımı yapacak. Alımlar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 160 kişilik boş kadro ile 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. üncü maddesinin A fırkasına göre 160 Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı yapılacak. Alımlar 20 farklı ilde yapılacak.

BAŞVRULAR BU HAFTA SONA ERİYOR!

CTE Katip alımı başvuruları 18 Ocak 2021 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Bu hafta sona erecek başvurular için adayların son şansı. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını en geç 05 Şubat 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmek zorundadırlar.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını e-Devlet şifresi ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Başvuru yapmak için Buraya Tıklayarak başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumu Katibi alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle bazı genel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel Olarak ise,

  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2020 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak,

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Katip alımı için başvurular 05 Şubat 2021 tarihi ile sona ermesinin adından sözlü sınava katılacak adayların listesi 12 Şubat 2021 tarihi ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi internet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ