Adalet Bakanlığı geçen gün yaptığı duyurusu ile binlerce adayın yüzünü güldürdü. Adalet Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı sitesinde ve Kendi resmi internet sayfasındaki yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapacağını belirtti. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak Yazılı ve/veya Sözlü sınava katılarak, başarılı olan adaylar ise bu kadrolara yerleşebilecektir.

Adalet Bakanlığı bünyesine 2500 kişilik kadro ile, 2 bin 250 Zabıt katibi ve 250 kişilik kadro ile Mübaşir alımı gerçekleştirecek. Buna göre başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu olmak şartı ile, önlisans ve lisans mezunu olmak zorundadırlar. Ayrıca 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmalarıda gerekmektedir. Lise mezunu adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu adaylar KPSSP3 puan türünden sorumlu tutulacaklardır. Adayların puan sırasında göre değerlendirmesi yapılacak ve KPSS puanın en yükseğinden en düşüğüne kadar sıralacak ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Bakanlık tarafından duyurulacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI?

Adaylar başvurularına bugün ( 13 Ekim 2017 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 24 Ekim 2017 tarihine kadar yapılması şarttır.  Başvurular, son başvuru günü mesai saati bitimine kadar Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Bursa, Denzli, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komsyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komsyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 kişilik kadroya başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler. Adaylardan genel olarak,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir arşiv araştırması ve güvenlik araştırmasından olumlu sonuç almak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranmaktadır. 

Özel Şartlar:

Zabıt Katipliği: Adalet Bakanlığı 2250 Zabıt katibi ilanına başvuru yapacak adaylar, ) Fakülte veya yüksekokulların bilgsayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlsans programı, adalet meslek lises veya dğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgsayar bölümlernden mezun olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bligsayar dersinde başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itbarıyla Millî Eğitm Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgsayar sertifkasına sahip olmak şartları aranmaktadır.

Mübaşir: Adalet Bakanlığı 250 Mübaşir kadrosuna başvuru yapacak adyalar, en az lise veya dengi okul mezunu olmak zorundadırlar.

Ayrıca ilanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

İlanın Tam Metni

Ayrıca Android ve İOS uygulamalarımızı indirerek her an alımlar hakkında ve Adalet Bakanlığı ilanının hakkında son dakika gelişmelerinden haberdar olablirsiniz.

Andoid Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

İOS Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.