Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Hakim ve Savcı adayı kadrosundaki eksikliği tamamlamak sureti ile toplamda 2 bin 750 kişilik boş kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapacak. Alınacak adaylar başvurusu onaylandıktan sonra sınava tabii tutulacaklardır. Buna göre adaylar başvurularını 06 Nisan 2017 tarihi ile 13 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurular ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile elektronik ortamda alınacaktır. Hem Adli Yargı hem de Adli Yargı-Avukat Sınavlarına katılacak adaylar ile sadece Adli Yargı Sınavına katılacak adaylar, saat 10,00'da sınava başlayacaklardır. Sadece Adli Yargı-Avukat Sınavına katılacak adaylar ise saat 11,00'de sınava başlayacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: Adayların sınavlara, sınav saatinin başlamasına 15 dakika önce sınavın yapılacağı binadan alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar sınav saatinden en geç 15 önce sınav binasında bulunması gerekmektedir. 

ADAYLARIN SINAVA KATILABİLMESİ İÇİN AŞAĞIDAKİ NİTELİKLERE UYGUN OLMASI GEREKLİ!

Adalet Bakanlığı alım yapacağı 2 bin 750 kişilik kadro ile adayların sınava katılabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, )Avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı hakim ve savcı adaylığı için; yazılı yarışma sınav tarihi itibariyla avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak ile, yazılı yarışma sınavı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını ve Adli yargı hakim ve savcı adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlar içerisinde bulunmamamış olmak, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylarından hukuk alanında doktora yapmış ve giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır. Ayrıca bunlar dışında adaylardan istenilen nitelikler ve şartlar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirler. İlanın tam metninden sınav ve konular hakkında bilgi alabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim