Adalet Bakanlığı 2020 yılı personel alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Kamu Personeli alımı ilanına göre Yazılı ve sözlü sınav ile 1100 kişilik kadro ile İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alınacak. Başvuru için süreç başladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı tarafında başladı. ÖSYM'den gelen duyuruya göre başvurular az önce alınmaya başlandı.

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve Yardımcısı alımı için 5 inci ve 9 uncu kadrolara alım yapılacak. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı 15 farklı ilde yapacağı İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı için yazılı sınav yapacak. Söz konusu Yazılı sınav ÖSYM tarafından 22 Kasım 2020 tarihinde pazar gibi yapılacak.

Sınav, saat 13:45’te başlayacak ve 105 dakika sürecektir. Adaylar, saat 13:30 dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı için başvurular az önce 29 Eylül 2020 tarihi ile ÖSYM üzerinde başladı. Adaylar başvurularını en geç 06 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuranların icra müdür ve icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (Doğum tarihi: 01/01/1985 ve daha sonra olanlar)

c) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak (lisans/ön lisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olanlar), öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,

d) Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

g) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

h) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı aranır.

SINAV YERLERİ BELLİ OLDU!