60 puan alan adaylar için kamuda iş başvurusu!  Çankaya Belediyesine belirtilen özelliklere sahip tam 80 zabıta memuru alınacak. Ancak 80 kişilik kadro için ilk günden yüzlerce kişi sırada. Bir çok farklı eğitim düzeyinden vatandaş zabıta memuru olmak için başvuru yapıyor. İlk gününde rekor kalabalık var ve bu kalabalık sabahın ilk saatlerinde başladı.

Çankaya Belediyesi başkanlığına 68 erkek 12 kadın olmak üzere 80 zabıta memuru alımı başvuruları 23 Haziran 2020 tarihi itibariyle şahsen müracaat yöntemi ile alınmaya başlandı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bri çok alımda kamu personeli seçme sınavına girmek ve gerekli baraj puanı almak istenilmektedir. İlan detaylarına göre 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesindeki şartları taşıyan kamu personeli seçme sınavı 2018 yılında KPSS P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış, fiziki şartlarda erkek adayların 167, kadın adaylara yönelik 160 santim boyundan uzun olan adaylar başvuru yapabilirler. Yaş şartında ise 30 yaşını geçmemiş olmaları ile B sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekmektedir.

GEREKLİ BELGELER;

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, diploma belgesinin aslı ya da noter onayı örneği, yabancı öğrenciler için denklik belgesinin aslı yada noter onayı örneği, KPSS sonuç belgesi, erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmadığını gösterir belge, sürücü belgesi aslı ya da fotokopisi,  son 6 ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf, görevini yapmaya engel herhangi bir durumun olmadığını belirten beyan bilgileri ile başvurular şahsen müracaat yöntemi ile gerçekleştirilecektir. ilanda son başvuru tarihi 29 Haziran 2020 tarihidir. Başvuruların ilk gün olmasına rağmen Çankaya Belediyesi önünde başvuru yapmak isteyen yüzlerce aday kuyruk oluşturdu. İfade edilene göre bugün başvuru sayısı binleri geçti.

İLAN DETAYLARI