İçişleri Bakanlığı Mart ayında 8 bin bekçi alımı yapacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gündeme aktarılan müjdeli haberde, uzunca sürelerdir beklenen bekçi alımıyla alakalı detaylar kamuoyuna ulaştırıldı. Bu müjdeli haberde, beklenen bekçi alım ilanları için takvim Mart ayı olarak gösterildi. Yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacak. Bu ilanda, bekçi alımı mülakatlarına katılacak adaylar, spor sınavında yani fiziki yeterlilik testinde nelerden sorumlu olacaklar? Bekçi alımı fiziki yeterlilik testli parkur ve sınav talimatlarına haberimizde yer veriyoruz...

İşte merakla beklenen ve sık sorulan bekçi fiziki yeterlilik testi

Bekçi alımlarında fiziki yeterlilik testleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından uygulanmaktadır. Daha önceki alımlarda, adaylara sunulan fiziki yeterlilik testi parkur bilgisine 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mülakatından örneklendirerek gidecek olursak; aşağıdaki resimde görülen parkurdan adaylar sorumlu tutulmuşlardır.

Parkura ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan daha önceki bilgilendirmede " Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmakta " olduğu ifadelerine yer verilmiştir.

Başvuru yapan ve fiziki yeterlilik testlerine katılacak adayların belirlenmesi halinde, adayların yanlarında spor kıyafetlerini getirmeleri istenmiş, duyuru olarak aktarılmıştır. Yukarıda görülen parkur hakkında daha detaylı bilgilendirme, uygulanış şekilleri, süre cezaları ve tespitler konusunda tüm bilgiler, kılavuzda detaylıca aktarılmıştır. Aşağıdaki bağlantıdan kılavuza erişim sağlayabilirsiniz. Bekçi alımı konusunda tüm gelişmelerden ve bilgilendirmelerden anlık olarak haberdar edilmek isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Bekçi alımı fiziki yeterlilik testi parkur kılavuzu için tıklayınız.