Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdelenen polis alımı ve kolluk kuvvetlerinin başarılarına dikkat çekilmiş, bu alımların sayısının arttırılacağına yönelik vurgular yapılmıştı. 2018 yılı itibariyle göreve alınan kolluk kuvvetleri, kadro ihdasları, PÖH ve POMEM alımı gibi noktalarda 55 bin kişilik memur alımı gündeme geldi. Yapılan açıklamalar ve kadro ihdaslarından bilinmesi gerekenlere, adayların taleplerine ve başvurular için yaşanan süreçlere değineceğimiz bu haberimizde; 2019 yılının toplam kolluk kuvveti alımına yer verecek olursak şunları söylemek mümkün olacaktır:

10 BİN KADRO İHDASI

İçişleri Bakanlığı bünyesine bekçilik kadrosu için 10 bin kadro ihdası sağlandı. Bu kadro ihdasının da 2019 yılı itibariyle ilan olarak kamuoyuna aktarılması bekleniyor. 10 bin bekçi alım sürecinde, daha önceki alımlarda adaylarda aranacak şartların gündeme gelmesi ve değişiklik olmadan Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu için ilanların yayımlanması öngörülüyor.

PÖH, POMEM ALIMLARI

PÖH alımlarının Aralık ayı itibariyle yeniden yapılacağı yönünde iddialar sosyal medya platformlarında dolaşmaktaydı. Toplamda 35 bin kişilik PÖH ve POMEM alımının da bu kategoriden gündemde olduğunu hatırlatarak, önceki 10 bin alımla birlikte (mülakat aşamaları yürütülüyor) toplamda 45 bin kişiden oluşan PÖH, POMEM alımlarının olduğunu vurgulamak isteriz. Yakın zaman içerisinde de yeni PÖH alımlarıyla alakalı sürecin netlik kazanması bekleniyor. Tüm kolluk kuvveti alımlarından anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Ayrıca Facebook grubumuza da katılarak memur alımları ve kolluk kuvveti alımlarına yönelik tüm bilgilendirmelerden faydalanabilir, takıldığınız noktada bay ve bayan diğer adaylarla yardımlaşabilirsiniz.

Android: Tıklayınız

iOS: Tıklayınız