Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar kendi bölümleriyle alakalı ya da alakasız olan kadrolara başvuru yaparak devlet memuru olmaya çalışmaktadır. Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunlarının sıklıkla takip ettiği kadrolar arasında Zabıta Memuluğu yer almaktadır. Peki 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama ile belediyeler Zabıta alımı yapacak mı?

Zabıta Memuru Alınacak

2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama ile belediyeler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 279 zabıta memuru alınacak.

Kimler Zabıta Memuru Olabilir

Peki hangi adaylar Zabıta Memuru olabilir ve Zabıta Memuru olmak için ne gereklidir.

2016/1 Merkezi ataması kapsamında ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu olan adayların tamamı söz konusu kadrolara başvuru yapabilecek. Bay / Bayan ayırt edilmeyecek olup herkes pozisyon için başvuru yapabilecek.

Küçükçekece, Bursa, Lüleburgaz, Antalya Gündoğmuş, Çanakkale Ayvacık, Kadıköy, Konya Karatay, Kars Sarıkamış, İzmir Karşıyaka, Rize, Arnavutköy, Şanlıurfa Haliliye, Gaziantep Şahinbey ve Denizli Pamukkale

Yukarıda adı geçen Belediyelerin tamamı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Zabıta Memuru alımı yapacak. Başvurular ais.osym.gov.tr üzerinden yapılmakta olup adayların 1 Temmuz 2016 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapmayan adaylar bir sonraki merkezi atamaya kadar beklemesi gerekmektedir