Ülkemizin en bilinir kamu kurumları arasında yer almakta olan Yüksek Seçim Kurulu YSK  bilindiği üzere açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için aralıklarla açıktan atama yöntemi ile memur alımı gerçekleştirmektedir. Uzun süredir toplu alım yapmayan kurum geçtiğimiz hafta kamuya duyuru yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda kurumun kendi bünyelerindeki boş pozisyonlarda görev yapmak üzere en az lise mezunu toplam 549 memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki aranacak şartlar nelerdir, alım yapılacak olan pozisyonları sizlere paylaşıyoruz.

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulu YSK en az lise mezunu olmak üzere toplam 549 kişilik kamu personeli alımı gerçekleştirmektedir. Alım yapılacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ, 3 Arşiv memuru, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli ve 2 Dağıtıcı alacak. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Taşra Teşkilatlarına ise Türkiye Genelindeki İlçelerine, 81 Teknisyen ve 345 Zabıt kabiti alımı yapacak olup toplam 549 memur alımı gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ve GENEL ŞART DETAYLARI NEDİR?

Yüksek Seçim Kurulu YSK'nın en az lise mezunu 549 memur alımına başvuru yapabilmek için öncelikle adaylrın mezuniyet guruplarına göre düzenlenen lise, ön lisans veya lisans Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve olmak ve sınavdan puanının okunmuş olması gerekmektedir. Yine adayın görev yapmaya engeli olmamak, sağlığı elverişli olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sicili belirli suçlar dışında temiz olmak gibi şartlara sahip olması gerekmekte olup müracaatlar www.ysk.gov.tr adresinde bulunan form aracılığı ile elektronik ortama 16 Mart 2018 tarihine kadar yapılacaktır. Yine başvuru detaylarını adaylar aşağıdaki linkten öğrenebilir.

BAŞVURU DETAYLARI BURADA