Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı ilana çıktı. 28 Aralık 2022 tarihli yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlığa bağlı olan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel idare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 5 kişilik kadroya Memur alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan duyuruya göre başvurular KPSS Puanı ile gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine toplamda 5 kişilik kadro Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlık memur alımında adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Özel olarak ise, KPSS, Yaş, Eğitim şartları aranacaktır. Ayrıca adayların sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gereklidir.

KPSS Puanı Şartı:

2021 veya 2022 yıllarından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Memuriyet Yaş Şartı Kaç?

Başvuru yapacak adayların 35 yaşını tamamlamamış olmaları gereklidir. Bu kapsamda 01/01/1988 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir.

Mezun Olunması Gereken Bölümler Hangileri:

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin en az dört yıl lisans eğitimi veren bölümlerinden veya dengi yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı başvuruları 2023 Ocak ayında başlayacaktır. Başvurular sadece İnternet üzerinden kariyer adresinden yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 23 Ocak - 03 Şubat 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ