Türkiye Şeker Fabrikaları ( TÜRKŞEKER ) memur alımı yapacak. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan Mart ayı memur alımı ilanlarına göre kamuya Türkiye Şeker Fabrikaları Alımları yapılacak. Bu kapsamda TÜRKŞEKER bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında Müfettiş Yardımcısı Alımı yapılacak.

9 Mart 2023 Tarihli Güncelleme Duyurusu Geldi!

TÜRKŞEKER memur alımı için ilan 6 Mart 2023 tarihi ile duyurulmuş olup detayları sizlerle paylaşmıştır. Bu kapsamda 9 Mart 2023 tarihi ile gelen yeni bir duyuruya göre Giriş sınavı yazılı bölümü hakkında güncelleme yapıldı. Son dakika güncellemesine göre yazılı sınav 9 Nisan 2023 tarihi ile gerçekleştirilecek. Söz konusu güncelleme duyurusu ise;

6 Mart 2023 tarihli ve 32124 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı ilanımız aşağıdaki şekilde düzetilmiştir.

Söz konusu ilanın; 3 üncü maddesi 2 nci bendi; “3.2- Giriş Sınavının yazılı bölümü; 09.04.2023 tarihinde Ankara'da yapılacak olup, giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adayların isimleri, sınav yeri, saati ve sınava ilişkin diğer hususlar TÜRKŞEKER (https://www.turkseker.gov.tr/) internet sayfasında ilan edilecektir.” şeklinde, değiştirilmiştir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

TÜRKŞEKER yapılacak Müfettiş Yardımcılığı Giriş sınavı sonucuna göre 4 Memur alımı yapılacak. Alımlar 80 Kişilik Yazılı sınav sonucuna göre belirlenecek olup adayların Sınav başvuru şartlarını sağlıyor olmaları gereklidir.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

TÜRKŞEKER yayımlamış olduğu ilan ile adaylardan bazı genel ve özel nitelikler arayacak. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Yaş, Eğitim gibi nitelikler aranacak.

KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

TÜRKŞEKER memur alımında 2021 veya 2022 KPSS puanı kullanılacaktır. Bu yönde adayların P48 puan türünden en az 80 puan almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı:

Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)

Sağlık Şartı:

Sağlık durumunun, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması ve müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak

Eğitim Şartı:

Üniversitelerin Hukuk/Siyasal Bilgiler/ İktisat/ İşletme/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin veya muadili yerli ve yabancı fakültelerin birinden mezun olmak

Sınav Katılım Şartı:

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı sınavına daha önce katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Başvurular sadece TÜRKŞEKER kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 13 - 24 Mart 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ