Türk Patent ve Marka Kurumu memur alımı için ilan yayımladı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sınai Mülkiyet Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. 2022 Yılı KPSS puanı ile memur alımı gerçekleştirilecek olup adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

14 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Türk Patent ve Marka Kurumu 14 kişilik boş kadro ile memur alacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. ve 7. Dereceli kadrolara gerçekleştirilecek olup kontenjan dağılımı şöyledir:

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Türk Patent memur alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılan KPSS'den P1 puan türünden en az 80 puan almış olmak gereklidir.

YDS Şartı Nedir?

İlgili kontenjanlara başvuru için adayların Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı:

Yukarıdaki tabloda yer alan alanlardan en az Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TÜKPATENT memur alımı başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 30 gün içerisinde başvuru yapılmış olması gereklidir. Bu kapsamda başvurular sadece Kurumun resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 07 Kasım - 7 Aralık 2022

Başvuru Adresi: www.turkpatent.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim