Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii ( TÜRASAŞ ) Memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce Resmi gazetede 30 Aralık 2022 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Müdürlüğün Teftiş Kurumu Başkanlığından görevlendirilmek üzere 3 Müfettil Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. 

Başvuru Şartları Ne Olacak?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı nitelikleri taşımak.

2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar sınava başvurabileceklerdir.)

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları esas alınmak kaydıyla KPSSP48 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak.

KPSS sonuçlarına göre başvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan başlanarak, atama yapılacak kadro sayısının yirmi katından fazla olmamak üzere sayıları Başkanlık tarafından belirlenen adaylar (son sıradaki aday ile aynı puana sahip diğer adaylar dahil) arasında olmak.

 Sağlık durumu bakımından, yurdun her yerinde ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında görev yapmaya elverişli bulunmak ve müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TÜRASAŞ Memur alımı başvuruları 30 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Ocak 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet üzerinden TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü/Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealımkariyerkapısı.cbiko.gov.tr adreslerinde elektronik ortamda yapacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim