Türkiye Bilimler Akademisi memur alımı başvuru süreci Bugün başladı.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre TÜBA farklı kadrolarda 30 memur alımı yaplacağını bildirmişti. Söz konusu ilan ile TÜBA Ankara ve İstanbul ofislerinde bulunan personel eksikliğini gidermek üzere yapılacak Yazılı ve Sözlü sınav ile 30 memur alımı gerçekleştirecek. Peki kimler başvuru yapabilecek? Hangi kadrolarda memur alımı yapılacak? Başvuru formu nedir? Şartlar nelerdir?

Memur Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

  • 4 Kişi TÜBA Uzmanı,
  • 2 Kişi Avukat,
  • 6 Kişi İdari Uzman,
  • 6 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,
  • 2 Arşiv Memuru,
  • 1 Mütercim,
  • 2 Sekreter,
  • 1 Mütercim,
  • 6 Düz Memur,

Başvuru Şartları Nelerdir?

TÜBA başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan KPSS, YDS ve Diğer şartlar aranacak.

Başvuru için 2020 yılı KPSS Puanı ele alınacak olup Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır. Aynı zamanda 18 yaşını tamamlamış ve kadrosuna göre 30 veya 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

Başvuru Süreci Başladı!

Türkiye Bilimler Akademisi 30 memur alımı başvurusu Bugün ( 15 Temmuz 2022 ) itibari ile başladı. Başvuru için adaylara 10 günlük süre verilmiş olup en geç 25 Temmuz 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç 17:30 a kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Şahsen yapılacak başvuru için adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Adaylardan İstenen Belgeler Nelerdir?

Tüm adaylar için;

1. Başvuru formu (Elle veya bilgisayar üzerinde doldurulmuş ve fotoğraf yapıştırılmış Başvuru formu linki ilan sonunda yer almaktadır.)

2. Adayın özgeçmişi

3. Adayın nüfus cüzdanı kopyası

4. KPSS Sonuç belgesi

5. İlanda aranılan nitelikleri ispatlayıcı her türlü dokuman (mezuniyet belgeleri, dil belgeleri, sertifikalar, ruhsatlar, gerekli diğer belgeler vb.) 6. Adayın daha önceki iş deneyimlerine ait ispatlayıcı dokumanlar

TÜBA Uzmanı için;

1. Adayın lisans, yüksek lisans ve/veya doktora mezuniyet belgesi (Adayın yurtdışında tamamladığı eğitimler için YÖK denklik belgesi talep edilir.)

2. YDS’den en az (C) seviyesinde puan aldığını gösterir belge veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen geçerliliği bulunan başka bir belge (YÖKDİL belgesi kabul edilmeyecektir).

3. Varsa adayın yazar olduğu akademik yayınlar

BAŞVURU FORMU VE KILAVUZU BURADA