Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre TMSF bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Giriş Sınavı İle Uzman Yardımcısı alacak. Başvuru Süreci Bugün başlamış olup uzman yardımcısılığı giriş sınavına katılmak isteyen adaylar bazı nitelikleri taıyor olmaları gereklidir. Başvuru adımları nelerdir?

7 UZMAN YARDIMCISI ALINACAK!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 9. dereceli kadroya istihdam edilmek üzere 7 Fon Uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu kapsamda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılacak Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı ile alım yapılcak Peki Sınava kimler katılabilecek?

KİMLER UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVINA KATILABİLECEK?

Adalardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şatlar aranacak. Ayrıca adayların belirtilen KPSS, Eğitim ve Yabacı Dil Sınavı şartlarını taşıyor olmaları gereklidir.

KPSS Olarak 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P1 veya P2 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gereklidir.

Yabancı Dil Sınavından ise Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinin herhangi birinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Eğitim olarak ise en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Sistemleri ve Ağları, Endüstri Mühendisliği, İstatistik, Matematik, Ekonometri bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

TMSF Memur Aımı başvuruları 1 kasım 2021 tarihi ile başladı ve en geç 19 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen daylar TMSF resmi intrnet adresi üzerinden "Görev Talep Formu"nun çevrimiçi olarak doldurduktan sonra aşağıdaki belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru formuna diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi ile birlikte en geç 19.11.2021 tarihi saat 17:00'a kadar elden veya posta yoluyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Caddesi No. 143 Esentepe/Şişli İSTANBUL (34394) adresine ulaştırılması gerekmektedir.

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU