Kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere memur alımı ilanı yayımlamışlardı. Bu kapsamda yayımlanan ilanlar için başvurular sona ermek üzere. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Memur Alımına Başvuru Şartları Nedir?

Memur alımlarında genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca KPSS ve Diğer niteliklerde aranacaktır. 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmak şartı istenecek olup diğer mesleki şartlarında sağlanıyor olması gereklidir.

Başvurular Sona Eriyor!

Kamuya yayımlanmış olan memur alımı ilanları için başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 23 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. Aşağıdaki bilgiler doğrultusunda ilan detaylarına ulaşabilirsiniz.

EGM Memur Alımı Detayı:

Emniyet Genel Müdürlüğü 3 farklı alanda memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar, 4 Psikolog, 4 Avukat ve 9 Hizmetli kadrosu olmak üzere toplamda 17 kişilik kadro ile yapılacak.

Başvuru için adaylardan KPSS den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca pozisyonuna göre özel niteliklerde talep edilecek. İlgili ilan detaylarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

EGM 17 Personel Alımı İlanın Detayları Burada

AFAD Memur Alımı Detayı:

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 8 kişilik kadro ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçi Yardımcısı alımı yapılacak.

Alımlar 3 farklı alanda lisans seviyesinde mezun olmak şartı ile yapılacak olup alanına göre P19, P4 veya P29 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile yapılacak.

AFAD Memur Alımı İlanın Detayları Burada

TİKA Memur Alımı Detayı:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı memur alımı yapıyor. Alımlar Uzman yardımcısı kadrosunda olmak üzere 2 Kişi Maliye, 1 Kişi Uluslararası İlişkiler, 1 Kişi Hukuk, 1 Kişi Elektrik  - Elektronik Mühendisi, 3 Kişi Makine Mühendisi, 2 Kişi İnşaat Mühendisi alanlarında gerçekleştirilecek.

Başvurular KPSS'den en az 75 puan almış olmak şartı ile alınacak.

TİKA Memur Alımı İlanın Detayları Burada