Ticaret Bakanlığı memur alımı için ilana çıktı. 15 Nisan 2022 tarihli resmi gazeteye göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 100 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Adaylardan KPSS Şartı ve Eğitim şartı aranacağı bildirildi. Ayrıca 2020 veya 2021 KPSS Puanına sahip olan adaylar başvuru yapabilecek.

100 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Ticaret Bakanlığı Ticaret Müfettiş yardımcısı kadrosunda görevlendirilmek üzere,

  • İç Ticaret Grup Başkanlığına 50 Memur,
  • Gümrük Grup Başkanlığına 50 Memur,

olmak üzere toplamda 100 Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

Giriş Sınavına 2000 Aday Katılacak!

Söz konusu olan Müfettiş yardımcısı alımı için 100 kişilik kontenjana göre Müfettiş yardımcısı Giriş sıanvına kadro sayısının 20 katı aday KPSS Puan sırasına göre belirlenerek Giriş sınavına tabi tutulacaktır. Bu yönde,

  • İç Ticaret Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 1000 kişi,
  • Gümrük Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 1000 kişi,

Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilişkisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Açıklandı!

Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına alınacak müfettiş yardımcısı adaylarından, KPSS, Eğitim ve Yaş şartları aranacak. Ayrıca Sağlık açısından görevine engel durumu olmamak.

Dört Yıllık Lisans Mezunu Olmak Şart!

En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olması,

2020 veya 2021 KPSS Puanı Olanlar Başvuru Yapabilecek!

ÖSYM tarafından yapılan 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak şartı aramacak.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir)

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Ticaret Bakanlığı RTE memur alımı sınavı başvuruları 25 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak. Başvurular Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 25 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında

BAŞVURU KILAVUZU