Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 75 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından artık sona geldik. Adayların merak ettiği konulardan birisi de başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Peki Başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak? Sınav detayları nelerdir?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Ticaret Bakanlığı 2021 yılı için memur alımı başvuruların sona geldik. Adaylar başvurularına 7 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan Adaylar başvurularını sadece İnternet adresi üzerinden Kariyer Kapısı isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr 'den yapacaklardır.

Başvuru yapacak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, En az Dört yıllık hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, gümrük işletme mezunu olmak ve KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK!

Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ticaret Bakanlığı memur alımı için başvurular 16 Temmuz 2021 tarihi ile sona erecek olup başvuru sonuçlarının en geç 10 gün içerisinde yani Temmuz ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce www.ticaret.gov.tr internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONUSU NEDİR?

Sınav sözlü olarak gerçekleştirilecek olup, sınava girmeye hak kazanan adaylar; “kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; mezun olduğu örenim dalı itibarı ile bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı” yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU