Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı alımı için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Bakanlık bünyesine 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında İki Aşamalı ( Yazılı ve Sözlü ) Giriş sınavı ile Ticaret Uzman Yardımcısı Alımı yapacak.

Söz konusu olan Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş sınavına başvurular 15 Kasım 2021 tarihi ile başlamıştır. Adaylardan Sınava başvuru ücreti talep ediliyor. Peki Giriş sınavına kimler başvuru yapabilecek? Sınav ücreti ne kadar? Anlaşmalı Banka hangisidir?

70 Memur Alımı Yapılacak!

Ticaret Bakanlığı 70 kişilik kadro ile, 13 İktisat, 12 Hukuk, 10 Uluslararası İlişkiler, 10 İşletme, 10 Kamu Yönetimi, 5 İstatistik, 6 Endüstri Mühendisliği ve 4 Maliye alanlarında Ticaret Uzman Yardımcısı alınacak.

Kimler Uzman Yardımcısı Alım İlanına Başvuru Yapabilecek?

Bakanlık adaylardan öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Öte yandan alım yapılacak alanlarda en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2020 ve 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı dil sınavından Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak gereklidir.

Alanına Göre KPSS puan türlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sınav Başvurusu Başladı!

Ticaret Uzman yardımcısı alımı için adaylar başvurularına 15 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup olup en geç 24 Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece e-devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Ücreti ve Anlaşmalı Banka Hangisidir?

Ticaret Bakanlığına Uzman yardımcısı alımı için başvuru yaptıktan sonra belirtilen Sınav Ücretinin yatırılması gerekmektedir.

DİKKAT! Başvurusu yapıp ta Ücretini yatırmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Sınav ücreti olarak 100 TL Belirtilmiştir. Sınav ücreti sadece Ticaret Bakanlığı tarafından verilen hesaba ve adrese yapılacaktır. e-Devlet üzerinden kim başvuru yaptıysa o kişinin kimlik bilgileri ile sınav ücreti alınacaktır.

Hesap Adı: Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü veya Personel Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri (Alıcı kısmına yazılmalıdır.)

IBAN NO: TR770001500158007312348891 (Vakıfbank)

Açıklama Kısmı: Kesinlikle sadece kendi T.C. Kimlik Numaranızı giriniz.( T.C kimlik numarasını bildirmeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.)