Ticaret Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede 12 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. ve 9. Dereceli kadrolarda olmak üzere Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 60 Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre Memur Alımları 10 farklı alanda gerçekleştirilecek.

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ticaret Bakanlığı yayımladığı ilana göre 10 farklı alanda olmak üzere Ticaret Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar;

  • 10 İktisat,
  • 10 Hukuk,
  • 10 Mühendislik ve Teknik Bölümler,
  • 5 İşletme,
  • 5 Kamu Yönetimi,
  • 5 Maliye,
  • 5 Uluslararası İlişkiler,
  • 4 İstatistik,
  • 3 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler,
  • 3 Ekonometri,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Ticaret Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Eğitin Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

KPSS Şartı Nedir?

2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde fakrlı alanlarda olmak üzere en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı Aranacak!

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),

Yabancı Dil Sınavı Şartıda Var!

Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı Memur alımında başvurular Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece kariyer adresinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 2 - 6 Haziran 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ