Ticaret Bakanlığı Muayene Memuru alımı ilanı yayımlandı. Adayların uzun zamandır beklediği ilan az önce yayımlanarak toplamda 200 kişilik kadro ile Muayene Memuru alımı yapılacağı açıklandı.

Bakanlık 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B sözleşmeli personel alımı kapsamında Sözlü sınav ile 200 memur alımı yapılacak. Lisans mezunu adaylardan alım yapılacak olup 2022 yılı KPSS Puanı geçerli olacaktır.

Muayene Memuru Kontenjan Bilgisi Nedir?

Ticaret Bakanlığı Lisans mezunu P3 KPSS puan türü ile Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerinde görevlendirmek üzere 200 Sözlşemeli Muayene Memuru alımı yapılacak.

BAŞVURU YAPACAK KADIN ERKEK DİĞER ADAYLAR BURADA SENDE KATIL TAKİP ET

İşin Olsa İnstagram >>>>> TAKİP İÇİN BURAYA

Başvuru için Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Muayene Memuru Alımı Şartları Nelerdir?

Adaylardan KPSS, Eğitim ve Yaş şartları aranacak. Bu kapsamda,

KPSS Şartı:

2022 yılında yaplmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı Muayene Memuru alımı için başvurular 21 Kasım 2022 tarihi ile başlayacak. Sadece İnternet'ten yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 21.11.2022-30.11.2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

600 Aday İçin Sözlü Sınav Yapılacak!

Muayene Memuru alımı için yapılacak olan KPSS Puan sırasına göre değerlendirme ile Kadro sayısının 3 katı aday seçilerek sözlü sınava puan sırasına göre 600 aday katılacaktır.

GELİŞMELERDEN VE YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA