Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacağını bildirdi. KPSS tercih kılavuzu ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 200 kişilik boş kadro ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı gerçekleştirilecek. Bu yönde başvuru şartlarını sağlayan herkes başvuru yapabilecek. Adaylardan aranan şartları sağlayan adaylar başvuru yapabilecekler.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Ticaret Bakanlığı Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alacak. Buna göre,

  • Ön Lisans mezunu 68 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü alınacak.
  • Lisans mezunu ise 132 Tüketici Hakem Heyeti Raportörü alınacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Nitelikler Nelerdir?

Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P93 ppuan türünden puan almış olmak gerekmektedir. Ayrıca mezuniyet Nitelik kodlarına göre ilgili şatların sağlanıyor olması gereklidir.

Ön Lisans Mezunu Tüketici Hakem Heyeti Raportörü: Nitelik Kod 3003 - Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak.

Lisans mezunu Tüketici Hakem Heyeti Raportörü: Nitelik Kodu

4419 - Hukuk lisans programından mezun olmak.

4421 - Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Bakanlık Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı 200 memur alımı için süreç 30 Haziran 202 tarihi ile başlamış olup en geç 7 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular KPSS tercih kılavuzu ile gerçekleştirilecektir. Başvuru kılavuzuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim