Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapılacağını yayımladı. Gelen ilana göre TCDD Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 5 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Adayların en az dört yıllık lisans mezunu ve KPSS puanına sahip olmaları gereklidir. Bu kapsamda yapılacak değerlendirme sonucuna göre adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. Peki sınava katılma şartları nelerdir? Ne zaman başvuru yapılacak?

Memur Alımı İlanı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

TCDD Memu alımı ilanı resmi gazetede yayımlandı. İlan ilk olarak İşin Olsa ekibi tarafından sizlerle 26 Ekim 2022 tarihinde paylaşmıştık. 1 Kasım 2022 tarihi ile de ilgili memur alımı ilanı Resmi Gazete de yayımlandı. Adaylar başvuru bilgileri doğrultusunda başvurularını Aralık ayına kadar gerçekleştirebileceker.

Başvurular Başladı!

Daha önce de ilan hakkında başvuruların Resmi Gazetede yayımlanması ile başlayacaını bildirmiştik. İlan için başvurular 1 Kasım 2022 tarihi ile 9 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru formuna ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

RESMİ GAZETE İLANIN TAM METNİ VE BAŞVURU FORMU

Başvuru için Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

TCDD yayımladığı memur alımı ilanına göre genel ve özel nitelikler talep edecektir. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda Genel Olarak

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Müfettiş Yardımcısı alımı için adayların öncelikle Yapılacak soruşturma sonunda sicil ve karakter bakımından Müfettişliğe engel olacak bir hali bulunmamak şarttır. Öte yandan Temsil niteliği itibariyle, Müfettişliğin gerektirdiği yeterlikte bulunmak ve Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak gibi niteliklerde bulunuyor.

2021 veya 2022 KPSS Puan Şartı Nedir?

Sınava başvuru yapacak adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı Nedir?

Müfettiş yardımcısı Giriş sınavına katılacak adayların ilgili sınavın yapıldığı yılın Ocak aynın ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Hukuk, Siyasal, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TCDD Memur Alımı için başvurular resmi gazetede yayımladığı tarih itibari ile başlayacak olup en geç 9 Aralık 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece istenen belgelerle şahsen yapılacak.

Başvuru Adresi:  TCDD Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No:3, 06050 Altındağ-Ankara

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim