Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede 4 Ocak 2023 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere TBMM İdari Teşkilatında görevlendirilmek üzere farklı alanlarda 47 Yasama Uzman Yardımcısı Alımı gerçekleştirilecek. KPSS Şartı ile alınacak Memur adaylarına Giriş Sınavı uygulanacaktır.

47 Memur Alımı Alan Dağılımı Nedir?

TBMM Memur alımında adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilan ile memur alımı alanları aşağıdaki tabloda ki gibidir.

Sözlü Giriş Sınavına 188 Aday Katılacak!

TBMM tarafından Yasama Uzman Yardımcısı alımı için adayların 2021 veya 2022 KPSS den almış oldukları puanlar ele alınarak alanına göre gerçekleştirilecek sıralama ile kadro sayısının 4 katı aday sıralamaya alınarak Sözlü sınava 188 aday katılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

TBMM Memur alımı için genel ve özel şartlar aranacaktır. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Başvuru İçin Özel Şartlar Nedir?

Yasama Uzman Yardımcısı alımında özel olarak KPSS, Eğitim, YDS ve Yaş şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Alımlar 2021 veya 2022 KPS puanı ele alınarak Geçerlilik yılı için Yukarıda yer alan KPSS P4, P16, P21, P30, P32, P35 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Memur alımı kapsamında 35 yaş şartı aranacak. Yani 01.01.2023 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

Yukarıda yer alan tablodaki en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Yabancı Dil Şartı Var!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça veya Arapça dillerinin herhangi birinden) birinden ekli listede belirtilen düzeylere ilişkin asgari puanı almış olmak gereklidir.

Başvuru Tarihleri Nelerdir?

TBMM Uzman Yardımcısı alımı başvuru süreci başlamış olup en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece İnternet ortamında yapılacak olup bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru şekli kullanılmayacaktır.

Başvuru Tarihleri: 4 - 13 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi

İLANIN TAM METNİ