Tarım ve Orman Bakanlığı Memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Bakanlıktan gelmiş olan ilan ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez ve Taşra Teşkilatı biriminde görevlendirmek üzere farklı alanlarda 34 Memur Alımı gerçekleştirilecektir. Kontenjan Dağılımı ve adaylardan aranan şartları sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 5 Denetçi,
  • 29 Uzman Sözleşmeli Personel,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek " gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık adaylardan özel olarak, Yaş, KPSS, Tecrübe, YDS şartları arayacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı için 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanan yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumunun yukarıdaki tablolarda belirtilen bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı Nedir?

Yarışma sınavı ilan tarihi itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Diğer şartlara kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu memur alımı başvuruları 28 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 06 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvuru Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumun sağlanıyor olması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ