Tarım ve Orman Bakanlığı tek bakanlık olarak birleştirildi ve norm kadro çalışmaları sürdürülüyordu. Bu bilgilendirmeler geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Memur alım ilanı yayımlanması istenen Tarım Bakanlığı için Bakan Pakdemirli' ye de çok sayıda soru yöneltiliyor, ilanların ne zaman yayımlanacağı soruluyordu. Bakan tarafından açıklamalar yapıldı ve konuyla alakalı bilgilendirmeler sağlandı. Bakan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında bakanlıkların birleştirilmesinden sonra norm kadro çalışmalarının yürütüldüğü, orman tarafında memur alımlarına ihtiyaç olduğu ancak net sayının belirlenmeden ilana çıkılması gibi bir durumun da söz konusu olamayacağını, ihtiyaç olması dahilinde memur alımlarının yapılabileceğine yer vermişti. Memur alımlarıyla alakalı hem üzen, hem de meraklandıran bu açıklamaların ardından; Bakan Pakdemirli yeni açıklamalar gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine memur alımlarının yapılacağına yer veren Bekir Pakdemirli, 5 bin memur alımı yapılacağını söyledi. Bu memur alımlarında da 300 şoför kadrosu olduğunu, alımların KPSS puanları üzerinden gerçekleştirileceğini ifade etti. Yapılacak memur alımlarıyla alakalı müjdeli haberi duyuran ve aynı zamanda diğer kadroları da açıklayan Bakan Bekir Pakdemirli' nin tüm açıklamalarına ve diğer ilan kadrolarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BAKANIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

300 ŞOFÖR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Henüz ilan kılavuzu yayımlanmadığı için, net bir bilgilendirme yapmak oldukça zor ancak önceki ilanlardan yola çıkarak; 35 yaşından gün almamış kişilerin başvuru yapabileceğini, lise, önlisans ve lisans eğitim düzeyleri üzerinden şoför alımlarına başvuruların yapılabileceğini söylemek mümkündür. KPSS puan şartının 60-70 olarak düşünüldüğü bu alımlarla alakalı süreci takip edip sizlere bilgilendirmeleri sağlıyor olacağız. Ayrıca adaylardan aktif olarak araç kullanabiliyor olmaları, deneyimli olmaları ve en az B sınıfı ehliyet sahibi olmalarının isteneceği düşünülmektedir. Tüm gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA