Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Muhafaza memuru alımı için ilan yayımlandı. Az Önce ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı şehirlerde ve bölgelerde Taşra Teşkilatına 48 Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacağını bildirdi. 

48 Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapılacak!

Tarım ve orman Bakanlığı 2022/13 tercih kılavuzu ile yayımladığı kılavuza göre bünyesine 48 Orman Muhafaza Memuru alımı yapacak.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aranacak. 

Ayrıca,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı nedir?

Adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden puan almış olması gerekmektedir.

Orman Muhafaza Memuru Başvuru Özel Şartları Nedir?

Orman Muhafaza Memuru alımları için özel olarak 3149 nitelik kodu şartı aranacak. Buna göre,

3149 Nitelik Kodu: Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Ormancılık ve Orman Ürünleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Tercihler Başladı!

tarım Bakanlığının orman Muhafaza Memuru almı tercihleri başladı. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden 16 - 20 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Aşağıdaki bağlantı üzerinden tercih kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA