Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı yapacağını bildirdi. KPSS tercihleri ilan kadro talep eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine 81 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Başvuru şartları ve alım yapılacak kadrolar duyuruldu. Peki 2020 yılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı kadroları ve şartları nedir?

MEZUNİYETE GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 81 kişilik boşluk ile ön lisans mezunu ve lisans mezunu memur alımı yapacak. Buna göre;

Ön Lisans Mezunu 70 kişili kadro ile Tekniker alımı yapacak. Ön Lisans mezunları için alımlar, Van, Tunceli, Tekirdağ, Şırnak, Sivas, Siirt, Sakarya, Ordu, Muş, Mardin, Konya, Kocaeli, Kadtamonu, Kırklareli, Kars, İstanbuli Iğdır, Hakkari, Giresun, Edirne, Denizli, Çorum, Bingöl, Bilecik, bayburt, Ardahan, Antalya, Aksaray, Ağrı ve Adyonkarahisar illerinde alım yapılacak.

Lisans Mezunu 11 kişilik kadro ile Bilgisayar işletmeni alımı yapacak. Bu yönde alımlar, Afyonkarahisar, Gaziantep, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tercih kılavuzuna göre alım yapacak. Bu yönde Lisans mezunları için Nitelik kodu " 4984 " şeklindedir. Bu yönde 4984 kodu ile Tapu ve kadastro / Tapu kadastro lisans programından mezun olmak şartı aranacak.

Ön Lisans mezunları için nitelik kodu "3319 " şeklindedir. 3319 nitelik kodu için adaylarda, Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro önlisans programlarının birinden mezun olmak şartı aranacak.

Ayrıca bunlar dışında adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSp3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSp93 puan türünden puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL?

Başvurular KPSS 2020/1 tercih kılavuzu ile yapılacak. Bu kapsamda adaylar tercihlerini en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar ÖSYM resmi internet adresi üzerinden aday giriş bilgileri ve T.C. kimlik numarası ile tercih yapabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA