Şırnak Belediyesi memur alımı için ilan yayımladı. Farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 14 Memur Alımı yapılacak. Şırnak Belediyesi 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Mahalli idarelere ilk defa atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile ve Belediye Zabıta Yönetmeliğine göre 14 kişilik kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında alım yapılacak. Peki adaylardan aranacak şartlar nedir? Başvurular nasıl yapılacak? İlanın detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADRI VE EĞİTİME GÖRE DAĞILIM:

Şırnak Belediyesi 14 kişilik boş kadro ile Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alacak.Kadın Erke kadaylar içerisinden,

  • Ön Lisans Mezunu 1 Zabıta Memuru ve 7 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alınacak.
  • Lisans Mezunu ise 5 VHKİ ve 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Şırnak Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Özel olarak ise adayların Eğitim, KPSS, Yaş ve Boy niteliklerini taşıyor olmaları gerekmektedir.

Genel Başvuru Şartları:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

g) Hangi kadroya başvuru yaptığına ilişkin dilekçe vermek, (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan alınmış olması gerekmektedir.

Zabıta Memuru Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm Boyundan kıs boylu olmamak.

Zabıta Memuru Eğitim Şartı: Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak.

Eğitim Şartı:

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Şırnak Belediyesi Memur Alımı başvuruları 08 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geö 12 Mart 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Yazı İşleri Müdürlüğü’ne (Şırnak Belediyesi Hizmet Binası Bahçelievler Mahallesi Cizre Caddesi No:2) müracaatlarını yapabileceklerdir. Elektronik ortamda başvuru yapmak isteyen adaylar ise Belediyenin [email protected] internet adresine başvuru yapmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ