Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) 27 Mayıs 2019 tarihinde yayımlamış olduğu ilana göre 400 Denetmen yardımcısı alacağını belirtmişti. Başvurular 10 Haziran 2019 tarihi ile başlamıştı ve artık başvurularda son güne geldik. Daha öncede dile getirdiğimiz bu ilan için henüz başvuru yapmamış olan adayları ve başvuru yapmış ancak Sınav ve başvuru detayları hakkında bilgi sahibi olmayan adaylar için bir kez daha ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız. 

400 DENETMEN YARDIMCISI ALINACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu farklı gruplardan oluşan kadrosu ile toplamda 400 denetmen yardımcıı alacak.

Ancak en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Hukuk, Siyasi Bilgiler, İktisatdi ve İdari bilimler, İktisati İşletme, Bankacılık, Sigortacılık bölülmleriden mezun olmuş olan  Denetmen yardımcısı alacak ve puan alan bu yönde, KPSSP23, KPSSP40, KPSSP42 ve KPSSP47 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gereklidir.

Geriye kalan 50 kişilik kadro ise, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Matematik, İktisat ve Aktierya bölümlerinden mezun veya bunara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş ve KPSSP13 puan türüne sahip 50 Denetmen yardımcısı alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bu ilana henüz başvuru yapmamış olan adaylar için belirtilen nitelikler, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 75 ve üzeri puan almış olmak gibi nitelikler aranır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu alımları için başvurular 10 Haziran 2019 tarihinde başlamış olup en geç 17 haziran 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını E-Devlet kapısı ile elektroik ortamda yapmaları gereklidirç Adaylar Kimlik numaraları ile başvuru ekranına giriş yaparak Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcılığı Sınav Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak tamam butonuna basarak başvurularını tamamlayabilirler.

DEĞERLENDİRME:

Başvurusunu yapmış olan adaylar için SGK tarafından yapılacak KPSS Puan sıralaması yapılarak en yüksek puandan başlanmak üzere en dşüğüne kadar kadro sayısının 4 katı kadar sınava ağırılacaktır. Sınav sözlü olarak yapılacak olup Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 20 haziran 2019 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde duyurulacaktır.

Söz konusu sonuçlar açıklandığında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.

Ayrıca ilanın tam metnine ulaşmak için ve ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.