Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı için ilan yayımladı. Az Önce Resmi Gazetede 7 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan duyurudan sonra 10 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan yeni bir duyuru ile kılavuzu güncellendi. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzwere Müfettiş yardımcılığı Giriş sınavı ile Ankara'da görevlendirmek üzere 30 Memur alımı yapılacak. Peki SGK Memur Alımı başvuru şartları nelerdir? Nasıl ve ne zaman başvuru yapılacak!

10 Aralık 2022 SGK Memu Alımı İlanı Güncellendi!

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı ilanında güncelleme yapıldı. 10 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilan ile Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş yardımcısı alımı ilanı güncellendi. İşin Olsa ekibi olarak sizlere güncel ilan hakkında kılavuzu yayımlıyoruz. Detaylar haberin devamındadır.

30 Memur Alımı Yapılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu 2022 yılı Aralık ayında yayımladığı ilan ile ve 2023 yılında yapılacan Giriş sınavı ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Buna göre Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı için 30 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Müfettiş yardımcısı alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre Özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim şartları aranacaktır.

2021 veya 2022 KPSS Puanı Şartı Var!

SGK Memur alımında adaylardan 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P48 Puan türünden en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. Bu kapsamda KPSS puan değerlendirmesinde Kadro sayısının 5 katı aday değerlendirilecek olup Snava 150 aday katılacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

35 Yaş Şartı var!

Diğer memur alımlarında da olduğu gibi SGK memur alımında da, Sınavın yapıldığı 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

SGK Memur alımı başvurular 19 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup Aralık sonuna kadar devam edecektir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 19 - 30 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Başvurular; e-Devlet kapısı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim