Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 55 Memur alımı yapılacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde gelmiş olan duyuru ile başvuruları başlamış olan ilan için artık başvurular sona ermektedir. Cumhurbaşkanlığı SBB Memur alımı için Giriş sınavı yapılacak. Peki Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak.

55 Memur Alımı Yapılıyor!

Strateji ve Bütçe Başkanlığı yayımladığı ilana göre farklı 10 alanda olmak üzere 55 memur alımı gerçekleştirecektir. Bu kapsamda alım yapılacak alanlar şöyledir;

Başvurular Sona Eriyor!

Cumhurbaşkanlığı SBB Memur alım başvurular 29 Kasım 2022 tarihi ile başlamıştı ve artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç başvurularını 13 Aralık 2022 tarihi saat 18:00 a kadar gerçekleştirmemerli gereklidir. Başvuru ve diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/cumhurbaskanligi-sbb-55-memur-alimi-ilani-2022-yayimlandi-h43260.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvuruda bulunan adayların KPSS Puanı ele alınarak değerlendirme yapılacak. Bu yönde Değerlendirmelerde kadro sayısının 20 katı aday ele alınacak olup giriş sınavına 1100 kişi katılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi 22/12/2022 tarihinden itibaren www.sbb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adaylar bu tarihten itibaren üç iş günü içerisinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı Genel Evrak Birimine verecekleri bir dilekçe ile Başkanlığa yazılı olarak itiraz edebilirler.

Giriş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yazılı sınav 15/01/2023 tarihinde saat 10:00’da Ankara’da yapılacaktır. Adayların sınava girecekleri adresler 06/01/2023 tarihinden itibaren www.sbb.gov.tr internet adresinden duyurulacak, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (T.C. kimlik numarası yazılı kimlik kartı / nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.