Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 40 memur alımı için ilan yayımladı. Başkanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel idare Hizmetleri sınıfında 7. dereceli kadroda atanmak üzere yapılacak Savunma Sanayii uzman Yardımcılığı giriş sınavı ile 40 memur ataması yapılacak. Sınava katılmak isteyen adaylar bazı niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

7 Farklı Alanda 40 Uzman Yardımcısı Kontenjanları Nasıl Olacak?

Savunma Sanayii Başkanlığı 40 kişilik kadro ile,

Başvurular 2022 Mart'ta Başlayacak!

Cumhurbaşkanlığı SBB Memur alımı başvuru sürecinin başlamasına çok uzun süre verildi. Bu kapsamda Savunma Sanayii Uzman yardımcısı Giriş sınavına başvurular 8 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 mart 2022 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

Adaylar Savunma Sanayii Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden başvuru yapacaklar. Bu kapsamda başvurular (www.ssb.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak, aşağıda belirtilen belgeleri son başvuru tarihi olan 22 Mart 2022, Salı günü mesai bitimine kadar (saat 18:00) sisteme yükleyeceklerdir.

Uzman Yardımcısı Sözlü Sınava Kimler katılabilecek?

Adaylardan temel olarak yukarıda da göreceğiniz gibi KPSS ve YDS şartı aranacak. Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise,

En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtildiği üzere ilgili alanlardan mezun olmuş olmak gerekmektedir.

2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den tabloda belirtilen puan türlerinden en az 85 puan almış olmak şarttır.

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

2020 yılı YDS den İngilizce dilinden en az 80 puan almış olmak,

Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak,

İLANIN TAM METNİ