Sağşık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 8 Sağlık Uzman yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda Bakanlık bünyesine Sağlık Bakanlığı bağlı kuruluşu olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü (İstanbul) hizmet birimlerinde alım gerçekleştirecek. Genel İdare Hşzmetleri sınıfında olmak üzere 8 Uzman Uardmcısı alımı yapılacak.

Başvuru Süreci Bugün Başladı!

Bakanlık memur alımı ilanı geçtiğimiz gün duyurulmuş olup başvuruları Bu gün başlamıştır. Başvuru yapacak adaylar 19 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak ve en geç 28 Arlaık 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecektir. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde başvuru detaylarına ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

a) Sözlü sınava katılacak adayların, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden ulaşarak elektronik ortamda doldurduğu Sağlık Uzman Yardımcılığı Başvuru Formunu ıslak imzalı ve fotoğraflı bir şekilde sözlü sınav günü yanlarında getirmeleri gerekmektedir (Başvuru sırasında sisteme son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte vesikalık fotoğrafın yüklenmesi gerekmektedir).

b) Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği.

Sağlık Bakanlığı Memur Kontenjan Bilgisi Nedir?

Bakanlık yayımladığı ilana göre,

  • Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler ile İktisat, İşletme Fakültelerinin Maliye, İktisat, Kamu Yönetimi bölümlerinin birinden mezun 2 Kişi,
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu olan 6 Kişi,

olmak üzere 8 kişi istihdam edilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Delvet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca adaylardan,

2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3, P17, P28, P23, P48 veta P33 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

01 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 

Alım yapılacak bölümlerden en az dört yıllık Üniversite mezunu olmak şartı aranacak.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/saglik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim