Sağlık Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Alımı yapılacak. Başvurularda artık sona gelindi.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına istihdam edilmek üzere 30 Müfettiş Yardımcısı alacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Bakanlık memur alımı ilanını 8 Nisan 2023 tarihi ile duyurmuş olup başvurular 26 Nisan 2023 tarihi ile başlamıştı. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece kariyer adresi üzerinden gerçekleştirecekler.

Son Başvuru Tarihi: 5 Mayıs 2023

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/saglik-bakanligi-30-memur-alimi-2023-mufettis-yardimcisi-h44224.html

Kimler Başvuru Yapabilecek?

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesideki şartlar aranacak. Ayrıca

  • 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9, KPSSP33, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak.
  • İktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki en az lisans düzeyindeki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • 1 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşından büyük olmamak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak

Yarışma sınavına, alınacak müfettiş yardımcısı kadrosunun dört katı aday çağrılacaktır. Sıralama KPSS puanı en yüksek adaydan başlamak üzere yapılacak, son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da sınava çağrılacaklardır. Sınava katılma hakkını elde eden adayların listesi https://teftis.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntülenebilecektir. Adaylara e-posta yoluyla da bilgilendirme yapılacak olup ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.